Vandring på vackra blåvikshalvön

Efter en kort biltur till Torpöns färjeläge startar er vandringstur. Den tar er längs Sommens vackra strand med flera fantastiska utsiktspunkter. Förbi den historiska herrgården Liljeholmens gård och in i det pittoreska samhället Blåvik. Passa på att besöka den vackra kyrkan i Blåvik, handla konsthantverk eller ta ett dopp vid den fina stranden.

Sedan fortsätter ni vandringen genom den vackra skogen tillbaka till Torpöns färjeläge. Passa på att ta färjan över till Torpön och gör ett besök på Naturum eller avnjut en god glass. Kanske lockar ett äventyr i höghöjdsbanan?! Därefter återvänder ni till Sommarhagen.

Vandring längs vackra Sommen

På denna tur tar ni er fram växlingsvis på små skogsstigar, större och mindre skogsvägar. Efter några km passerar ni en utsiktsplats med hänförande utsikt över Malexander och sjön Sommen.

Vandringen fortsätter och ni kommer så småningom in på en stig som för er ner till Sommen. Stanna till på en vacker halvö, med utsikt över sjön. Avnjut er matsäck eller ta ett dopp i Sommens klara vatten.

Sedan följer ni denna mycket vackra stig längs Sommens strand. Efter vandring på små skogsvägar några km, kommer ni så in på den stig som tidigare var huvudvägen mellan Kisa och Boxholm. Den var väl trafikerad förr i tiden. Därefter återvänder ni till Sommarhagen.

Vildmarksvandring till lugn skogssjö

Denna vandringstur tar er rakt ut i vildmarken. Ni passerar ett antal små vackra skogssjöar och går igenom landskap med stenhällar och ljung, in i den trolska skogen med mossa och stenar.

På vägen passerar ni bl a en ’stensoffa’. Den kallas för ’kyrksoffan’ eftersom dåtidens bybor stannade till och vilade där på sin långa vandring till kyrkan i Malexander. När ni kommer fram till Mörtsjön följer ni en stig längs sjön som är mycket kuperad och på ett ställe finns rep att hålla sig i.

Så småningom kommer ni till ett vindskydd som ligger mycket vackert på en udde, med en fantastisk utsikt över sjön - perfekt för att ta ett avsvalkande dopp och inta matsäck. Sedan fortsätter vandringen på små skogsvägar. Ni upplever fler trolska skogspartier på er väg tillbaka till Sommarhagen.

Tillbaka


Bokningsförfrågan
Ring oss 0142-30037 alt. klicka här