Paket Meny
I våra paket ingår en 2 rätters meny från Paket Menyn ( förrätt alt. dessert samt huvudrätt).
Om ni önskar lägga till ytterligare 1 rätt (= 3-rätter)
går det bra mot ett tillägg av 150:-
Det går även att uppgradera till vår Gourmet Meny
Förrätter
Kalkonmousse
Här har vi gjort en härlig mousse med mild creme cheese, kalkon, soltorkad tomat,
lite dijonsenap och kryddor. Moussen serveras på vårt eget hembakade mörka bröd
som är lätt rostat och gjort på bl a linfrö, russin, torkade aprikoser.
Rätten serveras på en bädd av sallad, dekorerad med gul paprika och körsbärstomat.
Vinförslag: Dreissigacker Chardonnay, Ekologisk, Tyskland
Citrongravad regnbåge
Här har vi gravat den goda regnbågen från klarvattenssjön Sommen.
För att få en fräsch och somrig smak, har vi citrongravat fisken.
Till detta serveras citronkryddad jordärtskockspuré.
Rätten serveras på en sallad och toppas av vegetarisk tång rom och rostade pinjenötter.
Vinförslag: Groh Grauburgunder, Organic, Tyskland
Lättrökta lammrullader
Förr i tiden hade lammkött oförtjänt dåligt rykte.
Här har vi fått en mör, lättrökt lammfilé från lokala Vikbolandets gård.
Den har vi format i rullader och fyllt med krämig cremé cheese
och kryddat med paprika och rosmarin.
Rätten vilar på en bädd av ruccolasallad och toppas av granatäpplekärnor.
Vinförslag: Valpolicella Classico, Corvina, Italien
Cote du Rhone, Frankrike
Rödbetscarpaccio med ko-lomi
De lätt kokade rödbetorna skivas och läggs på en bädd av ruccolasallad.
De toppas av den goda ko-lomi osten från ekologiska Brostorps gård
samt rostade pinjenötter.
Över hela rätten ringlas en dressing med honung och citronskal.
Vinförslag: Fresco di Masso, Corvina/Merlot, Italien (bör serveras lite svalt)
Huvudrätter
Spetskål med Brostorps vitmögelost
Spetskålen stekts lätt i olja och örter och täcks av en skiva av Brostorps egen vitmögelost,
som får smälta ner över spetskålen.
Till detta serveras ugnsbakade körsbärstomater, stekta champinjoner
och rostade solroskärnor.
En härligt smakrik vegetarisk rätt!
Vinförslag: Dreissigacker, Chardonnay, Ekologisk, Tyskland
Tenaz, Cinsault, Chile
Klassisk Sommasik
Från vår egen fiskare, Anders, får vi vår härliga Sommasik
– en klassiker här i trakterna.
Här pocherar vi den lätt och serverar med en citrondoftande vitvinssås
och potatis från Östergötland.
Goda tillbehör är fräscha päronskivor, ugnsbakad tomat och sparrisbroccoli.
En smakrik marmelad från lokala gården Harg-odlarna sätter pricken över i.
Obs! kan ev. innehålla små fiskben.
Vinförslag: Le Petit Pas Blanc, Grenache, Ekologisk, Frankrike
Svensk ankbröstfilé
Vi har här en svensk mör, lättstekt ankbröstfilé som vi serverar med
ugnsbakad mandelpotatis toppad med riven ost från Boxholm.
Rätten kompletteras av en portvinssås samt krispiga grönkålschips.
Till detta serveras stekt apelsin samt portvinsgelé
från den lokala gården Brunneby.
En klar favoriträtt!
Vinförslag: Masi Campofiori, Ripasso, Italien
Sommarhagens viltfärsbiffar
Av viltfärs har vi gjort dessa biffar, kryddade med viltkrydda och enbär,
för att förhöja viltsmaken. De serveras med mild, pressad potatis från Östergötland
och en smakrik gräddsås med enbär.
Rårörda lingon och haricots verts fulländar rätten.
Vinförslag: Masi Campofiori, Ripasso, Italien
Hemmagjord grönsakspaj
Denna goda paj innehåller bl a spenat, purjolök och kikärtor
och smaksätts med franska örter.
Den toppas av rikligt med smält, smakrik Boxholmost.
Pajen serveras med picklad rödlök, majs och en smakrik basilikakräm samt fräsch sallad.
Vinförslag: Mazet de Nizas Blanc, Sauvignon Blanc/Viognier, Ekologisk, Frankrike
Desserter
Chokladpannacotta med hallon
För chokladälskaren har vi gjort en krämig pannacotta
av mörk choklad som placeras över en botten av fräsch hallonkräm.
Allt toppas av färska hallon och en klick grädde.
En perfekt smakupplevelse!
Citronmousse
En uppfriskande citronmousse toppas av färska hallon,
en klick grädde och rivet citronskal.
En fräsch avslutning på en god middag!
Apelsincheesecake
På en smakrik botten av oreo kex, läggs en krämig creme cheese.
Detta täcks av en läskande apelsingelé och dekoreras
med en apelsinskiva och en klick vispad grädde.