I våra paket ingår en 2 rätters meny från Paket Menyn ( förrätt alt. dessert samt huvudrätt).
Om ni önskar lägga till ytterligare 1 rätt (= 3-rätter)
går det bra mot ett tillägg av 125:-

Det går även att uppgradera till vår Gourmet Meny


Rökt struts från Östergötland

Den rökta strutsen kommer från Vikbolandets strutsfarm.
För att ge den en mild smak, har vi blandat den i en krämig blandning
av creme cheese med fräscha äppeltärningar.
Till detta serveras vårt eget hembakade mörka bröd,
fyllt med bl a linfrö, russin, torkade aprikoser.
Rätten serveras på en bädd av baby spenat, dekorerad med gula o röda paprika stavar.
Vinförslag:Pinot Grigio, Italien


Krispig krustad med örtgravad lax

Den krispiga krustaden har vi fyllt med örtgravad lax från lokala Sjöarp rökeri.
Den är toppad med fräscha bitar av citron och vilar på en bädd av manche sallad,
garnerad med citronskivor och körsbärstomater.
Vinförslag:Dreissigacker, Riesling, Organic, Tyskland
Mazet de Nizas, Sauvignon blanc/Viognier, Frankrike


Spetskål med Brostorps vitmögelost

Spetskålen stekts lätt i olja och örter och täcks av en skiva av Brostorps
egen vitmögelost, som får smälta ner över spetskålen.
Till detta serveras picklade champinjoner, ugnsbakad röd paprika och mangold.
En härligt smakrik vegetarisk rätt!
Vinförslag:Humo Blanco Chardonnay, Organic, Chile

Fylld portabello svamp

En mycket matig svamp, som vi ugnsbakar med en fyllning av bl a bönor,
havreris, paprika, creme cheese och toppar med rikligt med smakrik Boxholmsost.
Denna mättande, vegetariska rätt, serveras med babyspenat, picklad rödlök och majs.
Vinförslag:Tenaz, Cinsault, Chile

Klassisk Sommasik

Från vår egen fiskare, Anders, får vi vår härliga Sommasik
– en klassiker här i trakterna.
Här pocherar vi den lätt och serverar med skirat smör,
fräsch citron och potatis från Östergötland.
Till detta serveras en smakrik dressing med Kindagurka och creme fraiche
samt gröna ärtor och en fräsch citronmarmelad från lokala gården Harg-odlarna.
Obs! kan ev. innehålla små fiskben.
Vinförslag:Dreissigacker, Riesling, organic, Tyskland
Mazet de Nizas, Sauvignon blanc/Viognier, Frankrike

Lubb från Nordsjön

Varför inte prova den kanske lite okända fisken lubb?
Den serveras med kokt potatis från Östergötland och
en fräsch äppelsås med bitar av äpple i.
Rätten kompletteras med ugnsbakad tomat och goda sockerärtor.
Vinförslag:Humo Blanco Chardonnay, Organic, Chile

Sommarhagens viltfärsbiffar

Av viltfärs har vi gjort dessa biffar, kryddade med viltkrydda och enbär,
för att förhöja viltsmaken. De serveras med mild, pressad potatis från Östergötland
och en smakrik gräddsås med enbär.
Rårörda lingon och haricots verts fulländar rätten.
Vinförslag:Masi Campofiorin, Ripasso, Italien
Valpolicella Classico, Italien

Vegetarisk paj

Denna goda paj innehåller bl a spenat, blomkål, lök och morot
och smaksätts med franska örter.
Den toppas av rikligt med smält, smakrik Boxholmost
Pajen serveras med ugnsbakade körsbärstomater, en smakrik ostkräm och en fräsch sallad.
Vinförslag:Humo Blanco Chardonnay, Organic, Chile

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör

Chokladfromage med färska bär

För chokladälskaren har vi gjort en härlig kombination av ljus och mörk choklad. Den krämiga chokladfromagen toppas med färska jordgubbar/hallon och riven, mörk choklad samt en klick vispad grädde. En perfekt smakupplevelse!

Triss i sorbet

En härlig smakkombination av lokalt tillverkat sorbet från
Sänkdalens gård med mjuka smaker av choklad, rabarber och fläder/lime
. En fräsch avslutning på en god middag!

Cheesecake med vanilj och kolasmak

En mjuk vaniljkräm varvas med digestivekex
och toppas av len sås med kolasmak.
Till den härliga desserten serveras färska bär.
En underbar dessert du inte kan motstå!


Tryffelpraliner till kaffet
Pris: 35:-/st

Tillbaka