Gourmet Meny
I våra paket ingår en 2 rätters meny från Paket Menyn ( förrätt alt. dessert samt huvudrätt).
Tillägg Gourmet meny
- 2-rätters 200:-
- 3-rätters 350:-
Förrätter
Blodgrape marinerad gös från sjön Sommen
Vi har marinerat den goda gösen i blodgrape för en frisk smak.
För att förhöja smak och färg, har vi toppat med
några extra skivor blodgrape.
Perfekta tillbehör, blir en len hemmagjord räkpaté och en klick ärtpure
.
Fräscht, nyttigt och smakrikt!
Vinförslag: Wente Morning Fog, Chardonnay, USA
Gravad hjort med blåmögelost
Hjorten från skogarna i Östergötland, har vi gravat lätt.
Smaken möts fint av den milda blåmögelosten från Brostorps gård.
Rätten serveras med friska granatäpplekärnor och rostade solroskärnor
samt placeras på en bädd av ruccolasallad.
Vinförslag:Pinot Noir, Frankrike
Fasanbröst med kantareller
På en toast av lätt rostad kavring, ligger några skivor fasanbröst.
Till detta serveras kantareller från omgivande skogar och en krämig gräddsås
med kantarellsmak som ger en härlig smak av skogens guld.
Till detta serveras blad av brysselkål fyllda med friska rårörda lingon
– allt från den omgivande traktens rikedom.
Vinförslag: Tenaz, Cinsault, Chile
Huvudrätter
Abborre från sjön Sommen
Från vår egen fiskare Anders, har vi fått denna fina abborre.
Den steks lätt och serveras med en örtagårdskrydda potatis duchesse av
potatis från Östergötlands slätter. En mjuk och krämig sås med
jordärtskockor och frisk citronmarmelad från gården Hargodlarna
fulländar smaken. Till detta serveras primörer av morötter, suger snaps,
rädisor och salladslök.
Vinförslag:Grauburgunder, Tyskland
Struts tournedo från Vikbolandet
Den möra och milda smaken från bröstfilén
serveras med en krämig potatisgratäng med östgötapotatis
som dessutom är fylld med smakrik Boxholmsost.
Såsen med smaksatt med svart vinbär, ger en fruktig fräschhet.
Till detta serveras sparrisbroccoli,
ugnsbakade körsbärstomater och lokalodlade svarta vinbär.
Vinförslag:Cote du Rhone, Frankrike
Rådjursfilé från Östergötlands skogar
Nu bjuder vi på skogens alla underbara smaker.
Rådjursfilé från Östergötlands skogar serveras med
en gräddig sötpotatis-muffins, smaksatt med örter.
Till detta serveras en rödvinssås med smak av björnbär.
Frasiga grönkålschips och ugnsgrillad röd paprika fulländar anrättningen.
Vinförslag:Finca Negra Reserva Especial, Carmenére/Cabernet Sauvignon, Chile
Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör
Desserter
Vit chokladmousse med hallonsås
Denna krämiga chokladmoussen av vit choklad, är en fröjd för smaken.
Den serveras med hallonsås och pepparkakscrunch.
Detta blir en härlig avslutning på en god middag.
Lemon curd paj
Ett pajskal av mördeg fylls med mjukvaniljkräm.
Hela desserten täcks av fräsch lemon curd och garneras av färska bär.
En fröjd för både ögat och gommen!
Hemmagjord glass med granskott
En dessert från skogens läckerheter!
Kanske inte många har smakat den milda och fräscha smaken
av granskott från skogens underbara skafferi?
Denna annorlunda och goda smak kommer från Sänkdalens ekologiska gård.
Till detta serveras en trio av olika chokladsorter i spännande former
– naturligtvis hemmagjorda.
Tryffelpraliner till kaffet
Pris: 35:-/st