Gourmet Meny
I våra paket ingår en 2 rätters meny från Paket Menyn ( förrätt alt. dessert samt huvudrätt).
Tillägg Gourmet meny
- 2-rätters 200:-
- 3-rätters 350:-
Förrätter
Citron gravad gös från sjön Sommen
Vi har marinerat den goda gösen i citron för en frisk smak.
För att förhöja smak och färg, har vi toppat med
några extra skivor citron.
Perfekta tillbehör, blir en len hemmagjord ostkräm
och en klick vegetarisk tång rom.
Fräscht, nyttigt och smakrikt!
Vinförslag: Dreissigacker Chardonnay, Tyskland
Gravad rådjur med smörstekta kantareller
Rådjursfilén från skogarna i Östergötland, har vi gravat lätt.
Smaken av skog och vilt lyfts fram av ’skogens guld’ smörstekta kantareller.
Till rätten serveras en dressing med honung och dijonsenap
samt toppas med en friska granatäpplekärnor.
Vinförslag: Finca Negra Reserva, Carmenére/Cabernet Sauvignon, Chile
Enbärskryddat fasanbröst
På en bädd av babyspenat, läggs det lätt stekta fasanbröstet.
En härligt fräsch smakbrytning skapar vi, med skivade päron,
blekselleri och körsbärstomater.
Över anrättningen ringlas en sötsur sås
– en perfekt smakkombination!
Vinförslag: Pinot Noir, Frankrike
Huvudrätter
Abborre från sjön Sommen
Från vår egen fiskare Anders, har vi fått denna fina abborre.
Den steks lätt och serveras med en örtagårdskryddad potatis duchesse
av potatis från Östergötlands slätter. En krämig gräddsås och smörstekta kantareller
fulländar rätten. Vegetarisk tång rom och sparrisbroccoli
gör anrättningen till en fröjd både för ögat och gommen!.
Vinförslag:Dreissigacker Chardonnay, Tyskland
Struts tournedo från Vikbolandet
Den möra och milda smaken från bröstfilén
serveras med en krämig äppel- och rotselleripuré,
calvadosdoftande äppelskivor och potatiskaka med Boxholmsost.
Äppelsmaken lyfts fram lite extra med en äppeldoftande rödvinssås.
Till detta serveras krispiga grönkålschips, toppade med granatäppelkärnor.
Vinförslag: Valpolicella Classico, Corvina, Italien
Hjortfilé från Östergötlands skogar
Den möra hjortfilén serveras med en mousse av potatis och rotselleri
med en mjuk och krämig smak från Boxholmsost.
Till detta serveras en svartvinbärssås och stekta kantareller.
Frasiga grönkålschips och svartvinbärsgelé
från lokala Brunneby gård fulländar anrättningen.
Vinförslag: Finca Negra Reserva Especial, Carmenére/Cabernet Sauvignon, Chile
Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör
Desserter
Rabarbercheesecake
En krämig hemmagjord rabarbercheesecake med rabarber från vår egen trädgård
– mer lokalt kan det inte bli! För extra smakbrytning, har vi lagt till en god
jordgubbsmarmelad med sting av chili från den lokala gården Harg-odlarna.
Desserten dekoreras med jordgubbar – en smak av sommar!
Detta blir en härlig avslutning på en god middag.
Ostkaka från Brostorps gård
En riktigt svensk specialitet är denna ostkaka
från lokala Brostorps ekologiska gård.
Här serverar vi den med vispad grädde, jordgubbar, kiwi
och garneras med hemmagjord chokladdekoration.
En fröjd för både ögat och gommen!
Granskottsglass med chokladmousse
En dessert från skogens läckerheter!
Kanske inte många har smakat den milda och fräscha smaken
av granskott från skogens underbara skafferi?
Denna annorlunda och goda smak kommer från Sänkdalens ekologiska gård.
Till detta serveras en mjuk chokladmousse, som bildar en perfekt smakkombination.
Tillbaka