Update cookies preferences

Nedan följer några exempel på olika turer – flera finns att välja mellan på plats.

Sjöar, ängar och kultur (Smedstorp 48 km)

Efter ni har avnjutit frukostbuffén i lugn o ro, erhåller ni ert matsäckspaket och cykelturen kan börja.

Ni passerar ett öppet kulturlandskap med ängar o åkrar samt gamla ekar. Stanna till vid den gamla kulturminnesmärkta dubbelgården Smedstorp, med historia ända från järnåldern.

Sedan passerar ni Tidersrums gamla träkyrka – en av de äldsta träkyrkorna i Sverige. På vägen dit finns möjlighet att köpa vackra hantverk. Möjligheter till bad i vackra sjöar finns vid flera tillfällen utmed vägen.

När ni kommer tillbaka, avnjuter ni en god och välförtjänt 2-rätters middag på vår inglasade veranda med utsikt över hästhagar, sjö och solnedgång.

Kanske är ett besök i vårt utomhus varmkarbad ett bra sätt att avrunda dagen på. (tillval) Sedan somnar ni gott i våra sköna sängar.

Djupa skogar, naturreservat och bad (Ulrika 37 km)

Dagens tur går genom fantastiska skogspartier och de många sjöarna är inbjudande till ett dopp.

Väl framme i Ulrika finner ni en mängd sevärdheter – bl a den gamla träkyrkan, väl värd ett besök. I närheten ligger en fin badplats i en skogssjö. När ni återvänt till Sommarhagen, väntar en 2-rätters middag på er, innan ni kryper till kojs.

Historisk gård, ängar och vackra sjöar (Björnön 27 km)

En lite kortare tur, där ni passerar en gammal bondgård (stanna gärna och gör ett besök). Cykla på fina små vägar som går förbi gamla gårdar – röda hus med vita knutar.

Stanna till vid någon sjö, avnjut er matsäck och ta ett dopp. Så återvänder ni till Sommarhagen. Kanske hinner ni ta en promenade I den vackra trädgården/parken innan ni njuter av er middag på vår inglasade veranda med utsikt över de betande hästarna och solnedgången över sjön.

Cykla utefter den vackra Sommen med fantastiska utsiktspunkter (Sjöturen 27 km)

Under den här turen kommer ni att passera 7 sjöar – bland dem den vackra sjön Sommen med sina 360 öar och vackra utsiktspunkter.

Ni passerar också den lilla byn Malexander, med sin fina kyrka och ångbåtsbrygga.

Tillbaka


Bokningsförfrågan
Ring oss 0142-30037 alt. klicka här