Prova på att dreja hos Hjortslunds Stengods i Kisa under kunnig ledning av Anneli Stenmark! Ta med arbetskompisarna eller familjen (åldersgräns 15 år)! Ni kan vara upp till nio personer samtidigt. Alla får prova på. De som inte drejar har trevligt under tiden de väntar. På köpet får ni kunskap om hur tillverkning av keramik går till. Och dessutom vad som är skillnaden mellan lergods och stengods! Inga förkunskaper krävs.

Konsten att dreja
Kort genomgång hur tillverkning av keramik går till. Vi gör var sin lerboll tillsammans, ett s.k. ämne. Anneli drejar en skål och talar om hur man gör. Sedan centrerar hon lerbollarna åt er. Tre personer kan börja dreja samtidigt. När de är klara med sina skålar – och om ni är flera - byter vi så alla får dreja.
Under tiden finns det te och kaffe med något gott tilltugg. Ni deltar också i en frågesport om keramik. Information för att klara uppgiften finns på plats för den som söker! 1:a pris är en valfri soppskål (ej ur servis "Erik G:son Hjort") från utställningen.

Tidsåtgång: 2 tim + resa t o r Kisa (c:a 2 x 30 min)
Max c:a 9 pers

Valfritt tillägg:
Gör en egen skål att ta hem som minne
Efter ert besök, gör Anneli klart skålarna. De genomgår hela processen från drejad till bränd i den glasyr var och en önskat sig. Skålarna kan avhämtas omkring en månad senare på Hjortslunds Stengods eller levereras till valfri plats, alt sänds mot fraktkostnad.

Tillbaka