Varmrätter

Hjortytterfilé med whiskysås

En härlig hjortytterfilé, från östgötsk hjort, serveras med tusenbladspotatis
och en spännande gräddsås smaksatt med whisky.
Krispiga sötpotatisstrips placerade på färgglad sallad är fräscha tillbehör
och Hargodlarnas marmelad ger en perfekt smakkombination.
Pris: 360:-
Vinförslag: Barbera D’Alba, Italien

Struts från Vikbolandet

Den utsökt möra strutsfilén från Vikbolandets strutsfarm,
serveras här med en krämig potatismuffins som innehåller Boxholms egen ost.
Till detta serveras en fräsch puré med rotselleri och äpple
samt rödvinssås Krispiga grönkålschips fulländar smaken.
Pris: 360 :-
Vinförslag: Bourgogne, Pinot Noir, Frankrike

Gös med morotsmuffins

Den milt smakande gösen från Glan har här fått många
smakrika och färgglada tillbehör.
Morotsmuffins kryddade med citron, en spenattimbal med muskotnöt,
stekt fänkål och rödbetor kryddade med pepparrot.
En gräddig vitvinssås kompletterar anrättningen.
En fullträff för både ögat och smaken!
Pris: 350:-
Vinförslag: Wente Morning Fog, Chardonnay, USA

Kummel med ärtsås

Ugnsstekt kummel får här gott sällskap av en vinsmakande ärtsås,
kokt potatis från Östergötland, haricots verts
och Hargodlarnas citronmarmelad.
En härligt fräsch och lätt rätt.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 215:-
Vinförslag: Grau Riesling, ekologiskt, Tyskland

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Vår klassiska viltfärsbiff, av färs från vildsvin,
serveras den här gången med ugnsbakade potatishalvor på en salladsbädd.
Rätten kompletteras av rotsaksfräs av kålrot, palsternacka och morot
och en lingonsmakande sås.
För att plocka upp lingonsmaken från såsen kompletteras rätten
med lingonsylt från Brunnebys musteri.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 215:-
Vinförslag: Cote du Rhone, Grenache/Syrah, Frankrike

.

Fylld Portabellosvamp

Den här är en mycket god, och mättande, rätt för
dig som vill äta vegetariskt.
Svampen är fylld med en smakrik röra av creme fraiche,
bönor och Boxholms egen ost.
Till detta serveras grönsaker smaksatta med tryffelolja.
En rätt med det bästa skogen och åkern har att erbjuda!
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 235:-
Vinförslag: Bourgogne, Pinot Noir, Frankrike

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör

Tillbaka